- - - By CrazyStat - - -
Twirlteam Surprise

1988-2013 25 Jaar Twirlteam Surprise

Gepubliceerd op dinsdag 31 december 2013

Dit jaar stond in het teken van het 25-jarig bestaan van onze vereniging.

Het feest begon met de Surprisedag op 9 november toen de leden verrast werden met een heuse fotoshoot, een sieradenworkshop en als afsluiter een bezoek aan McDonalds.

Het feest werd afgesloten op zondag 22 december met onze jaarlijkse kerstdemonstratie.
Om half 3 waren alle leden binnen en was het wachten op Joke en Melanie. Onder luid LANG ZULLEN ZE LEVEN werden ze binnen gehaald, de taart aangesneden en gegeten (dankjewel Debby, Burny en Chelsey).

Ondertussen druppelden ook langzaam de toeschouwers binnen. Leuk om te zien dat er toch veel oud-leden gehoor hebben gegeven aan de uitnodiging.
Om kwart over 3 opende Joke de demonstratie en konden alle leden hun sprankelende optredens laten zien.

Als laatste voor de pauze was het largeteam aan de beurt. Voordat zij hun show lieten zien, bedankten ze Lindsey die vanwege de afwezigheid van Melanie dit team tijdens de Nederlandse Kampioenschappen de vloer op heeft geholpen en waar dit team verrassend als tweede is geëindigd.
Na de pauze begon de rest van het programma met een verrassing van Melanie: een show door alle leden, bedacht, uitgekozen en georganiseerd door Petra Hulzeboom. Hierna werden de cadeau's aan Joke en Melanie overhandigd: een gegraveerd tinnen bordje, bloemen en een bon.

Als laatste stond een demonstratie van TVL op het programma.

Als afsluiting hebben alle leden van Surprise nog een wervelende show met lichtbatons op kerstmuziek weggegeven. Wat een super gezicht toen het licht uitging en er een trein van lichtjes de vloer op kwam.

Na deze show en natuurlijk de herhaling ervan, werd de demonstratie afgesloten door Joke met de huldiging van Tamara die 15 jaar lid is, een bedankje voor de sponsors Evidam en Leon den Uijl Bouw en als verrassing voor de leden een foto in een lijstje van de fotoshoot en een gegraveerd spiegeltje.

Na afloop hebben de leden zich omgekleed in hun feestelijke kerstoutfit en zijn ze met de aanwezige oudleden op de foto gegaan.
Onder het genot van een gluhwijn, een warme chocomelk en lekker hapje is er nog door velen gezellig nagepraat.

Surprise bedankt alle vrijwilligers die op wat voor een manier dan ook hebben meegeholpen om van dit jaar een feestjaar te maken.

Geef als eerste een reactie

Nederlands Kampioenschap Runner-Up 2013-14

Gepubliceerd op zondag 15 december 2013

GROOT succes voor Twirlteam Surprise

Zaterdag 14 december was de start van het NK Runner-up in Almere.
Vandaag waren er heel wat Surprise leden aanwezig.
Rianne mocht voor Surprise beginnen met haar 1-baton, Juvenile klasse.
Ze deed het geweldig en stond daar vol overtuiging.
Dilana was de volgende die op dit NK, in de Preteen 2-baton, mocht laten zien dat zij hier hoort te staan. Super hoe Dilana dit deed.
Dynisa kwam als laatste solist voor Surprise uit in de Juvenile met haar Rhythmictwirl. Zenuwachtig maar zeer zelfverzekerd voerde ze haar routine keurig uit.

Na een lange pauze voor Surprise, waarin er de tijd was om de meiden op te maken, haren goed te doen, pakken aan te trekken, ze te voorzien van héél veel glitters en om een foto te laten maken door Laurens.

Aan het einde van de dag mocht het Preteen Largeteam dan eindelijk laten zien HOE leuk twirlen is.
Onder leiding van Lindsey, die voor het eerst eindverantwoordelijke was op het NK voor een team, kwam het team heel zeker de vloer op en zocht goed hun beginpose uit.
De muziek startte en het feestje was begonnen. Geweldig deden ze het…en nog mooier…iedereen had het leuk…ook het publiek. Tijdens het bekend maken van de prijzen bleek zelfs ook de jury het geweldig te vinden, wat resulteerde in een TWEEDE plaats. Zilver dus voor ons “Juffrouw Toos team”!

Zondag 15 december was de tweede dag van de NK Runner-up. Deze dag was ook in Almere. Twee solisten van Surprise mochten hier deel aan nemen.

Chelsey mocht naar dit NK met haar 2-baton Senior. Zij voerde dit super uit met daarbij haar krachtige welbekende uitstraling. Hierna was het de beurt aan Strutting, waar Tamara zich voor had weten te plaatsen. Haar Strutting was geweldig en ze stond er dan ook met een super nette uitvoering.

Chelsey mocht met haar 2-baton een mooie bronzen medaille in ontvangst nemen. Een derde plaats, heel knap gedaan.

Rianne, Dilana, Dynisa en Tamara hebben ook erg mooie plaatsen weten te behalen. Goed gedaan meiden.

 

Twirlteam Surprise is super trots en feliciteert alle deelnemers met de behaalde resultaten!

Geef als eerste een reactie

Voorrondes Nk 8 December 2013

Gepubliceerd op dinsdag 10 december 2013

Vandaag waren we toe aan de tweede voorrondedag. Voor de meiden in de Kampioensklasse was dit de eerste ronde van de Nederlandse Kampioenschappen Baton Twirling. 6 meiden van Surprise mochten vandaag aan de jury tonen wat hun vaardigheden zijn.

Larissa moest zich met haar 1-baton in de Intermediate echter wel nog bij de eerste 15 weten te plaatsen om deel te mogen nemen aan het NK. Wat haar glansrijk lukte. Met de overige onderdelen kwamen Larissa, Arletta, Mandy, Lindsey, Demi en Kyenne uit in de Kampioensklasse. Hier moesten ze proberen een mooie plaats zien te bemachtigen om daar zaterdag 18 januari, op de NK, mee starten. Demi, mocht deelnemen in de Juvenile met 1-baton, Strutting en Rythmic twirl. Samen met Kyenne Duo-twirling in de preteen. Mandy nam deel aan deze eerste ronde in de Preteen met haar Strutting zo ook strutte Arletta maar dan in de Junior Kampioensklasse. Larissa nam niet alleen deel met haar 1-baton, maar ook met haar Rythmic twirl in de Junioren. Kyenne en Lindsey hadden beide ook twee onderdelen om deel mee te nemen. Kyenne met haar Duo met Demi en Strutting in de Preteen klasse. Lindsey mocht haar Rythmic twirl & Strutting tonen in de Senioren. Twirlteam Surprise is heel erg trots op deze 6 meiden. Ze hebben het heel goed gedaan en hebben een mooie start gezet voor de eerste NK dag op 18 januari.

Geef als eerste een reactie

Voorrondes Nk 7 December 2013

Gepubliceerd op zaterdag 7 december 2013

Vandaag was de eerste voorronde in aanloop naar de Nederlandse Kampioenschappen Baton Twirling.

Er mochten ook meiden van Surprise hun routine laten zien om kans te maken op een deelname aan het NK.
Als eerste was Dilana aan de beurt met haar 1-baton. Zij deed mee in de Preteen beginners klasse. Ook Chelsey deed mee met haar 1-baton, die uitkwam in de Senior beginner. Niet alleen met 1-baton, maar ook met haar Rythmic twirl Preteen beginner mocht Dilana meedoen aan de voorrondes. Tamara en Pamela deden allebei mee met hun Rythmic Twirl in de Senior Beginners klasse.

Op deze dag bestonden de categorieën uit enorm veel meiden, waardoor het niet anders dan een zware strijd genoemd kan worden. Zowel Pamela, Tamara, Chelsey als Dilana hebben heel hard hun best gedaan om een plek in de top 15 te bemachtigen.
Helaas mochten ze dit keer niet tot de gelukkigen behoren.

Twirlteam Surprise is super trots op deze meiden die in deze zware voorronde stonden.

Geef als eerste een reactie

Surprisedag 9 November 2013

Gepubliceerd op donderdag 21 november 2013

Dit hele jaar staat al in het teken van ons 25 jarig jubileum. Natuurlijk hoorde daar een Surprisedag bij. Zaterdag 9 november was het dan zover.

De leden kregen allemaal een uitnodiging mee, met daarop de kleding die voor deze dag geschikt was met daarbij een wit topje en een spijkerbroek.
Natuurlijk werd er al druk gespeculeerd, wat we gingen doen, want er stond ook nog eens op dat we niet de gehele dag in de sporthal zouden blijven.
Van alles hebben we langs horen gaan zoals: binnenspeeltuin, bioscoop, dierentuin etc.
En dan eindelijk is het zover.
Zo langzamerhand kwamen de leden binnen, in een sporthal waar een tafel stond voor make-up, een tafel voor en met een kapster, een springkussen (deze was gesponsord door Leon den Uijl), spiegelspel, zenuwspiraal, vissenspel, sjoelbak, doeltrapspel en dan nog een officiële mobile fotoshoot hoek.
De ouders mochten de zaal verlaten, dit was echt de dag voor de leden.
De meiden werden opgemaakt door Ghislaine, haren gevlochten/gekruld of gestyld door Carmen en gefotografeerd door Laurens. Petra was diegene die de meiden in leuke pose's heeft gezet.
Er waren ook wat attributen, die de meiden konden gebruiken voor de fotoshoot.
Het ging allemaal perfect, als je nog niet aan de beurt was voor de fotoshoot, dan kon je een spel gaan doen, of op het springkussen en anders gewoon bij de make-up en kappen gaan kijken. Terwijl iedereen bezig was, werden er broodjes gesmeerd zodat er ook even tussendoor kon worden gegeten. Er was voldoende drinken, fruit en natuurlijk ook snoep. (Dat hoort ook bij een feest)
Toen iedereen een fotoshoot had gehad, werd er door Melanie verteld waar het witte topje en spijkerbroek nou voor was. Een groepsfoto!

 

Iedereen omgekleed en met z'n allen geposeerd voor team/groepsfoto's.
We hebben natuurlijk hier al wat van kunnen zien en moet zeggen:echt heel gaaf!
Zo was het al snel tegen half drie.
Met z'n allen zoveel mogelijk opgeruimd en naar de auto's gegaan voor de volgende verassing.
Wat fijn dat we senioren hebben met een rijbewijs ;-) zo hoefde we geen beroep te doen op de ouders.
Daar gingen we dan richting Zoetermeer.
In de auto werd ook al weer druk gespeculeerd, wat we nu gingen doen.
Aangekomen op bestemming, wist nog niemand van de meiden, wat we gingen doen.
Jassen opgehangen, oh wat spannend!
Dan naar binnen! Er stonden echt heel veel bakken met kralen en bedels.
Jippie een sieraden workshop.
De mensen van de workshop hebben uitgelegd, wat er ging gebeuren en wat er kon worden gemaakt. Ze konden kiezen een wrapp armband (gevlochten leertouwtjes met bedels) of een ketting met armband of sleutelhanger.
Iedereen ging aan de slag! Volgens mij vonden ze het allemaal wel leuk. Het blijft altijd moeilijk om iets te gaan doen, wat voor elke leeftijd leuk is.
De resultaten (om 17.00 uur) waren leuk. Het waren echte kunstwerken.
De mensen van de workshop hadden voor de meiden ook nog allemaal een cupecake en ook hier kregen ze genoeg te drinken.

Ja en dan is het weer tijd om verder te gaan.
Weer werd er in de auto gevraagd wat gaan we doen?
Bij mij in de auto was er iemand die heel graag naar de Mac wilde.
Ze zei: please please, ik wil zo graag naar de Mac. Ik antwoordde dat ik Melanie achterna reed, dus niet wist wat we gingen doen.
Waarop diegene antwoordde: Als we niet naar de Mac gaan, eet ik mijn tong op!
Dat hoefde ze gelukkig niet te doen, want we gingen inderdaad naar de Mac.
Daar hadden we boven, vlakbij het speelhok, tafels gereserveerd.
De bestelling werd opgenomen en de meiden hebben lekker zitten eten.
Na het eten, zijn er een aantal het speelhok nog even in geweest.
Om half zeven alle meiden bij elkaar geroepen en zijn we richting huis gegaan.
Wat een regen en een wind onderweg.
In de plaats van op het parkeerterrein van DSVP de meiden af te laten halen, zijn we naar de Viergang gereden, zodat we nog even binnen konden staan.
Leuk om de stralende gezichten van de leden te zien. Dat is een goed teken.
Het was een vermoeiende, maar erg leuke Surprisedag.

Bekijk hier de foto's van de surprisedag.

De resultaten van de fotoshoot, zullen er ook binnenkort aan komen.

Als afsluiting van ons jubileumjaar wordt er 22 december een demonstratie gehouden, waarbij we hopen dat er toch nog wat oud leden komen kijken.

Iedereen die mee heeft geholpen en nog mee zullen helpen met de demo! Dank jullie wel!
Wat moeten we zonder vrijwilligers!

Geef als eerste een reactieSabine Zondag, Pijnacker


Ackershof Pijnacker