- - - By CrazyStat - - -
Twirlteam Surprise

Surprise annuleert alle trainingen en clubactiviteiten in maart

Gepubliceerd op donderdag 12 maart 2020

Vandaag hebben het RIVM en het kabinet een aantal extra maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het Corona-virus. Deze maatregelen hebben helaas ook gevolgen voor Twirlteam Surprise. De leden ontvingen hierover vandaag een extra nieuwsbrief. Eerder annuleerde de NBTA al de twirl wedstrijden in maart en verplaatste zij het WK Baton Twirling naar een, nu nog onbekende, alternatieve datum later dit jaar.

Aankondiging van 12 maart 2020

Het bestuur van Twirlteam Surprise heeft unaniem besloten om alle trainingen en andere gezamenlijke clubactiviteiten in maart af te gelasten. Dit geldt voor zowel de team- als de solisten trainingen, en ook de Paasactie komt hiermee helaas te vervallen.

Wij volgen hierin het advies van de KNMO, waaronder de NBTA valt. De KNMO adviseert aangesloten verenigingen om alle activiteiten te annuleren in maart, ongeacht het aantal deelnemers aan de activiteit. Dus geen trainingen en geen clubactiviteiten tot en met 6 april.

Wij vinden dit natuurlijk heel erg jammer. Maar wij zien geen andere optie en nemen onze verantwoordelijkheid om, samen met de rest van Nederland, alles te doen wat in onze macht ligt om de Corona-crisis in te dammen. Voor vragen over onze beslissing kun je terecht bij de voorzitter, Marlies.

Zodra er meer nieuws is zullen wij jullie meteen op de hoogte stellen.
Wij wensen iedereen veel gezondheid toe!

Het bestuur van Surprise,

Marlies, Chanina, Erna en Hans

Geef als eerste een reactie

Nederlandse Kampioenschappen Baton Twirling in Almere

Gepubliceerd op woensdag 15 januari 2020

Twirlteam Surprise was er ook deze keer weer bij: de Nederlandse Kampioenschappen Baton Twirling in het Topsportcentrum in Almere. Met een sterke delegatie teams, ensembles, duos én solisten streden we mee om de prijzen. De tegenstand was sterk, maar men kon niet om ons heen: het NK was wederom een succes voor Surprise!

Onze kampioenen en reservisten! Van links naar rechts: Fabienne, Sabine, Elise, Tessa, Iekje en Iris (helaas ontbreekt Dynisa op de foto)

Surprise dong mee naar de prijzen in zowel de Intermediate als de Kampioensklassen. Voor de kampioensklasse geldt dat de drie winnaars van ieder onderdeel in deze klasse zich kwalificeren voor het Wereld Kampioenschap, dat in april in Eindhoven gehouden zal worden. En diegene met de vierde plaats mag mee met de Nederlandse equipe als reserve.

In de kampioensklasse werd Sabine Nederlands Kampioen met 2-baton senior en tweede met 1-baton en haar dance-twirl, beide ook senior. Bovendien eindigde ze als derde met strutting senior. Hiermee heeft ze zich voor al deze onderdelen gekwalificeerd voor het WK. 

Iris komt uit in de preteen kampioensklasse en werd met haar strutting Nederlands Kampioen en gaat dus naar het WK. Met haar dance-twirl plaatste ze zich als vierde waarmee ze reserve voor het WK is.

Iekje werd vierde met 2-baton preteen in de kampioensklasse, waarmee ze zich reserve voor het WK mag noemen, en werd bovendien vijfde met 1-baton en achtste met haar dance-twirl, ook in de preteen klasse. 

Iris en Iekje kwalificeerden zich samen als preteen duo in de kampioensklasse voor het WK met een eerste plaats!

Fabienne, ook een kampioentje in de kampioensklasse, werd vierde met haar strutting in de juvenile klasse en is dus reserve voor het WK. Met haar dance-twirl eindigde ze als dertiende in de lijst.

Maar ook in de intermediate klasse scoorden we goed! Deze klasse komt niet uit op het WK maar behoort met hun plaatsing op het NK natuurlijk wel tot de besten van ons land.

Tessa, Iris en Elise werden met hun ensemble B verdiend Nederlands Kampioen!

Dynisa sleepte de bronzenplak in de wacht met haar dance-twirl junior en werd vierde met haar 1-baton.

Elise wist de hoogste plaats op het podium te bereiken met haar strutting en mag zich Nederlands Kampioen strutting in de junior klasse noemen.

Iedereen heeft een super presentatie gegeven en de naam van Twirlteam Surprise goed hoog gehouden! Allemaal gefeliciteerd met jullie prestaties!

En dan nog dit ..... we gaven niet alleen op de twirling onderdelen acte de presence. Want dit keer stonden er ook drie meiden van Surprise in het Pompon team. In 2018 veroverde Nederland de eerste plaats en werd Wereld Kampioen Pompon. Dit jaar zet de NBTA Nederland alles op alles om op het komende Wereld Kampioenschap in Eindhoven die titel weer te pakken. Met als thema Drag Queens vragen ze in een spectaculaire show aandacht voor de LHBTI-gemeenschap. We wensen Dynisa, Tessa en Elise, die namens Surprise een plaats in het Pompon team hebben, maar natuurlijk ook alle andere meiden van vele verenigingen, heel veel succes toe!  

Lees hier meer over de Wereld Kampioenschappen Baton Twirling in Eindhoven, 8 tot en met 12 april 2020

Geef als eerste een reactie

Prettige feestdagen!

Gepubliceerd op zaterdag 21 december 2019

Geef als eerste een reactie

Surprise laat zich gelden op het NK Twirling Runner-Up

Gepubliceerd op maandag 16 december 2019

Afgelopen weekend was Twirlteam Surprise aanwezig tijdens het Nederlands Kampioenschap Twirling Runner-Up. Hoewel het buiten nat en herfstig was, was in de Topsporthal in Almere de sfeer goed. En wat een resultaten hebben we geboekt!

Op zaterdag was het eerst de beurt aan de teams. Het Twirlteam behaalde met hun top optreden een tweede plaats en het Danceteam van Surprise mag zich zelfs NEDERLANDS KAMPIOEN noemen!

Zondag werd de vloer overgenomen door de duo's en de solisten. En wat een mooie resultaten behaalden we hier:

Het duo Elise & Tessa en het duo Danique & Tessa werden Nederlands Kampioen!

Verder behaalden Ashley en Danique de zilveren plak met 1-baton. En Fleur wist een zilveren plak te scoren met haar strutting.

Danique viel nog meer in de prijzen. Met haar 2-baton behaalde ze een mooie derde plaats, en het zelfde gold nog een keer voor haar dance. En ook Fleur viel nogmaals in de prijzen met haar Dance!

De overige scores zagen er als volgt uit:

Rianne werd vierde met haar 1-baton. Chantal behaalde een zesde en Tessa een zevende plaats met 1-baton. Ashley wist een vierde plaats te veroveren met haar dance en Tessa een zevende plaats.

Als klap op de vuurpijl werd door twirling.com de ereprijs 'Best performance of the day' toegekend aan Fleur: zeer goed gedaan Fleur!

Ondanks alles geleverde prestaties was er tussen de bedrijven door ook tijd voor het traditionele 'appeltaart' moment én... lol. Heel veel lol!

Geef als eerste een reactie

Grote plus voor Surprise, dankzij PLUS Sabine Zondag!

Gepubliceerd op vrijdag 8 november 2019

In september en oktober liep er een bijzondere spaaractie bij de PLUS. Tijdens deze actie konden klanten vouchers toekennen aan verenigingen, en zo voor die verenigingen een bedrag bij elkaar sparen. De PLUS had op die manier 10.000 euro te verdelen onder de lokale verenigingen. Een groot bedrag! Dertig verenigingen deden mee, en natuurlijk ook Twirlteam Surprise. Vanavond werd de uitslag bekendgemaakt.

Sabine Zondag poseert met Demi en Chantal én de door haar uitgereikte cheque!

Sabine Zondag maakte zelf de uitslag bekend in Grand Café de Drie Heeren in Pijnacker. Van bijna alle deelnemende verenigingen waren vertegenwoordigers aanwezig, en zo ook van Surprise. Sabine hield de spanning er goed in en noemde van alle verenigingen het bedrag dat zij bij elkaar gespaard hadden, te beginnen bij de vereniging die als dertigste was ge-eindigd. 

Twirlteam Surprise bleek het goed te hebben gedaan: wij eindigden op een fraaie zestiende plaats! Voor een relatief kleine vereniging hebben wij dus met z'n allen veel bij elkaar weten te sparen. Veel verenigingen die minder gespaard hebben dan wij, zijn groter dan wij in ledenaantal, soms veel groter. De cheque ter waarde van 263,44 euro werd namens Surprise in ontvangst genomen door Demi en Chantal.

Maar dat dit echt een heel erg mooi resultaat was bleek nog maar eens toen Sabine Zondag aan de tweede ronde van de cheques uitreiking toekwam. Want er waren ook nog drie extra cheques te verdelen die zouden worden uitgereikt aan de drie verenigingen die per lid het meeste hadden gespaard. En natuurlijk hoopten wij dat wij daar bij zaten... Maar wat bleek: Twirlteam Surprise heeft het meeste per lid weten te sparen en werd daarom door Sabine Zondag beloond met een extra cheque ter waarde van 750 euro

Een pluim voor iedereen die mee heeft geholpen om dit mooie resultaat te bereiken! Met deze twee bedragen kunnen we mooie dingen voor de club doen of aanschaffen.

Alle spaarders: heel hartelijk bedankt! En natuurlijk heel veel warme bedankjes naar de PLUS Sabine Zondag, die met dit mooie initiatief de lokale verenigingen een broodnodige financiele meevaller bezorgt.

Wij doen voortaan onze boodschappen bij PLUS Sabine Zondag, Hazelaarplein in Pijnacker !

Demi en Chantal met de eerste prijs: 750 euro!

 

Geef als eerste een reactieSabine Zondag, Pijnacker