- - - By CrazyStat - - -
Twirlteam Surprise

Surprise annuleert alle trainingen tot 19 november

Gepubliceerd op woensdag 4 november 2020

Gisteravond heeft het kabinet een tijdelijke verzwaring van de anti-corona maatregelen aangekondigd. Deze tijdelijke verzwaring duurt twee weken. Het kabinet wil hiermee het aantal reisbewegingen en ontmoetingen tussen mensen zoveel mogelijk beperken om daarmee het virus sneller terug te dringen. Daarom heeft dit tijdelijke extra pakket aan maatregelen ook gevolgen voor de twirl-lessen van Surprise.

Na overleg met zowel de trainsters als de GGD heeft het bestuur van Surprise besloten om, vanaf 4 en tot en met 18 november, geen twirl-lessen te organiseren. We moesten dit besluiten omdat groepstrainingen binnen verboden zijn, ook voor jeugd en jongeren tot 18 jaar.

Dat betekent, geen trainingen tot en met 18 november, niet voor solisten en niet voor teams. De eerstvolgende training is op vrijdag 20 november. 

We betreuren dat we dit besluit moesten nemen. Maar zoals gezegd, we kunnen op dit moment niet anders. We spreken de hoop uit dat de verzwaarde maatregelen effect gaan hebben en dat we inderdaad op 20 november weer verder kunnen gaan met alle lessen.

In de tussentijd bereiden we ons voor op de tijd na 20 november. We beraden ons op een solistisch trainingsrooster zodat, zelfs bij eventuele voortzetting van de verzwaarde maatregelen ná 20 november, we vanaf die datum in ieder geval één op één lessen kunnen aanbieden aan de leden die daar prijs op stellen.

We wensen iedereen veel gezondheid toe!

Het bestuur van Twirlteam Surprise

Geef als eerste een reactie

Jaarlijks twirl-uitje weer groot feest!

Gepubliceerd op vrijdag 25 september 2020

Op 19 september zijn de meiden van Twirlteam Surprise met elkaar weg geweest tijdens het jaarlijkse Twirl-uitje. Met spelletjes, een dans-workshop, en knutselen, was het weer zeer geslaagde dag uit met elkaar. Een verslag van één van de moeders die mee gingen....

De dag begon rond 12:30 uur op het Stanislascollege, krakeelpolderweg in Delft. Toen alle meiden gearriveerd waren hebben we de groep in tweeën gesplitst. De meiden van 12 jaar en jonger zijn met Lieke naar de aula gegaan en daar hebben ze een workshop moderne dans gekregen. Eerst beginnen met opwarm oefeningen, gevolgd door een aantal moves en uiteindelijk hebben ze een stukje choreografie aangeleerd gekregen. Na ruim een uur intensief bezig te zijn geweest met dans, mochten deze meiden even pauze houden.

De meiden van 13 jaar en ouder hebben zich in deze tijd kostelijk vermaakt met allerlei spellen buiten. Het moordspel van de Lama's, bal gooien en levend memory.

Rond 14:00 was het tijd om te ruilen. De oudere meiden gingen aan de slag met de dansworkshop. In het begin nog een beetje onwennig en giechelen, maar Lieke had mooie uitdagingen voor ze in petto. Een grond oefening van zeester naar opgerold balletje, open en dicht, naar je buik draaien, weer terug naar je rug, over je schouder een rol naar achteren. De buikspieren waren wakker geschut. Ook deze meiden kregen een een stuk choreografie aangeleerd. Een aantal minuten een mooie dans met elkaar en de trainsters deden net zo goed mee.

Toen de jongere meiden bijgetrokken waren, hebben zij buiten spelletjes gedaan. Levend memorie, bal gooien en nog wat gezelschapspellen.
Na ruim een uur was het tijd om te laten zien aan elkaar wat ze geleerd hadden tijdens de workshop. Wat hebben alle meiden hun best gedaan tijdens de workshop en de "opvoering" en daardoor veel geleerd!

Na een beweeglijke 1ste deel van de dag, was het tijd om te knutselen. De meiden hebben voor de najaar actie potjes en kerstballen gepimpt tot een kerst waxinelichtje en een bijpassende kerstbal. De glitter zat soms letterlijk in het gezicht. Ze zijn allemaal heel aandachtig en serieus bezig geweest en er zijn mooie creaties uit voortgekomen mede dankzij de leuke stickers die Petra had gemaakt. Een feestje om straks op je kersttafel te hebben staan.Etenstijd! Een aantal vaders, zussen en moeders hadden heerlijke pannenkoeken gebakken. Deze smaakte zo goed, dat ze zo goed als allemaal op zijn gegaan. Bedankt voor het bakken, namens de meiden!

Nu de meiden weer energie hadden opgedaan, was het tijd voor de 6 kamp. In groepjes gingen ze tegen elkaar verschillende spellen doen. Een vliegend tapijt, met z'n drieën op een paar latten, zaklopen waarbij de zakken aan elkaar zaten, een grote ringband naar de overkant lopen en tot slot met z'n 3en in een broek waarvan de broekspijpen aan elkaar genaaid zaten. Teamwork en overleg met elkaar was hiervoor nodig. Maar wat is er ook weer hard gelachen met en om elkaar.Om het feest compleet te maken was er ook nog een lekker toetje die Chelsea en Debby hebben gemaakt. Chocolade brokken met M&M's, koekjes en spekjes en een heerlijke cakejes met een toef crème erop.

De meiden waren niet te stoppen, dus daarom nog met z'n allen levend memorie gespeeld. Per tweetal een te gekke move verzinnen. En dat heeft iedereen geweten! Rond 8 uur was het tijd om elkaar gedag te zeggen. Ik weet zeker dat de moeders in ieder geval erg genoten hebben van hoe de meiden met elkaar heel veel lol hebben gehad.

Meiden en moeders, bedankt voor deze geslaagde dag!

Geef als eerste een reactie

We zijn begonnen !

Gepubliceerd op dinsdag 8 september 2020

Afgelopen vrijdag 4 september startte Twirlteam Surprise weer met de trainingen. Na een welverdiende vakantie waren de leden vooral blij dat we dóór kunnen met de trainingen, binnen in de DSVP hal, in deze onzekere tijden.

De meiden trainen hard om zich te kunnen plaatsen voor het Europees Kampioenschap in Kroatië, in 2021. Nogmaal gesproken verloopt de selectie via het Nederlands Kampioenschap: door punten te halen op wedstrijden plaats je je voor het NK, en door op het NK te schitteren plaats je je voor het EK.

Echter, dit jaar zijn alle wedstrijden geannuleerd en verloopt de selectie anders. Meiden in de kampioensklasse zijn automatisch gekwalificeerd. Voor meiden in de overige klassen heeft de NBTA Nederland de mogelijkheid geopend om een filmpje in te sturen. Die filmpjes worden door een jury beoordeeld en daaruit volgt dan mogelijk plaatsing. 

[UPDATE] Inmiddels hebben de meeste meiden die een gooi wilden doen naar plaatsing hun filmpje of filmpjes gemaakt en ingestuurd. 

Binnenkort, op 1 oktober, maakt de NBTA de definitieve lijst bekend. Hou deze site in de gaten voor nieuws ! 

 

Geef als eerste een reactie

Zomerstop bij Surprise

Gepubliceerd op zaterdag 18 juli 2020

Op 17 juli werd de laatste teamtraining van Surprise vóór de zomerstop van 2020 gehouden. Voor de gelegenheid trakteerden we ijs! De trainsters en het bestuur wensen alle leden en belangstellenden een hele fijne zomervakantie toe. We zien elkaar weer tijdens de eerste teamtraining op vrijdag 4 september 2020, zonder tegenbericht in de zaal van DSVP.

Geef als eerste een reactie

#ApartButTogether

Gepubliceerd op vrijdag 12 juni 2020

Er gebeurt van alles bij Twirlteam Surprise. Meteen aan het begin van de corona-crisis organiseerden de trainsters workouts-op-afstand en maakten we video filmpjes met elkaar. Zodra de maatregelen versoepeld werden, hebben we de trainingen hervat, buiten, op het veld bij DSVP. En nu hopen we, nog voor de zomervakantie, om weer binnen te kunnen trainen.

We houden de moed er dus in bij Surprise! Ondanks het tegenvallende nieuws die we eerder deze week ontvingen: de NBTA Nederland, onze sport-bond, heeft besloten dat alle wedstrijden in 2020 afgelast worden. Dit betekent dat ook het Nederlands Kampioenschap komt te vervallen. Waar onze meiden vorig jaar op het NK nog zo hebben geschitterd, krijgen ze dit jaar die kans helaas niet. Om begrijpelijke redenen natuurlijk, maar wel een domper voor onze leden. 

Intussen gaan we door met onze initiatieven, met de trainingen, en bekijken we welke extra activiteiten we kunnen organiseren om het gemis van de wedstrijden voor onze meiden een beetje te compenseren. We sporten weer buiten en hopelijk snel ook weer binnen, het twirl-uitje staat op stapel, en er wordt nagedacht over jurering-op-afstand zodat de meiden de kans krijgen om aan een internationaal kampioenschap mee te doen.

Deze crisis maakt vindingrijk. Dank voor uw interesse in onze vereniging, en: Blijf gezond! 

Geef als eerste een reactieSabine Zondag, Pijnacker