- - - By CrazyStat - - -
Twirlteam Surprise

Anjeractie van start via Whatsapp

Gepubliceerd op vrijdag 22 mei 2020

Vandaag start de Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dit keer komen we niet met de colletebus bij je langs maar sturen we je een appje via Whatsapp. Niet zo gezellig, maar wel zo veilig in deze tijd.

In verband met de anti-corona maatregelen ziet de Anjeractie er dit jaar anders uit dan normaal. Want waar we vroeger met de collectebus langs gingen, kan dat dit jaar door het corona-virus niet. In plaats daarvan sturen de leden van Surprise appjes, naar hun vrienden, familie, buren. De ontvanger van het appje kan via een betaallink een bedrag naar eigen keuze overmaken, via zijn of haar eigen bankapp. 

Ben jij de ontvanger van een collecte-appje en twijfel je aan de echtheid ervan? Bel dan gerust het contact van wie je het appje hebt ontvangen even op. Zij sturen alleen naar bekenden, een belletje ter controle kan geen kwaad. Dan kun je met een gerust hart doneren. Omdat het Prins Bernhard Cultuurfonds dit jaar 80 jaar bestaat én dit jaar voor de 75e keer de Anjeractie organiseert komt de opbrengst dit jaar geheel ten goede van de verenigingenJouw donatie is dit jaar dus extra welkom.

Alvast hartelijk dank voor je donatie!

Geef als eerste een reactie

Taartenactie bij de PLUS: eet een taart voor Surprise!

Gepubliceerd op zondag 10 mei 2020

De PLUS uit Pijnacker draagt de lokale verenigingen een warm hart toe. Dat blijkt maar eens te meer nu PLUS Sabine Zondag weer met een leuke actie komt: bestel appeltaarten voor je club!

Als je bij de PLUS een Bourgondische appeltaart koopt voor € 5, dan gaat daar € 3 van naar Surprise. Dat is een goeie actie. En helemaal ingespeeld op de Corona-tijd, want je krijgt voor je aankoop een voucher, een tegoedbon. De tegoedbon kun je tot september 2020 inwisselen voor je appeltaart, op het moment dat het hopelijk weer mogelijjk is om al je vrienden en familie bij je thuis uit te nodigen! Maar je mag hem natuurlijk ook meteen inleveren, als je nu al trek hebt in die Bourgondische appeltaart!

Hoe werkt het?
1. Bestel een taart via taartactie.nl/pijnacker
2. Direct na het plaatsen van je bestelling, ontvang je een tegoedbon per e-mail.
3. Van 8 mei t/m 20 september 2020 kun je met de tegoedbon je appeltaart ophalen bij PLUS Sabine Zondag.

Bestel dus vast die taart en steun Surprise!

https://taartactie.nl/pijnacker/

Geef als eerste een reactie

Fijn dat het weer kan!

Gepubliceerd op zaterdag 2 mei 2020

Fijn dat het weer kan. Dat was de meest gehoorde reactie van leden én ouders nadat Twirlteam Surprise gisteravond haar eerste training na de versoepeling van de corona-maatregelen had gehouden. Het weer speelde gelukkig mee. Want binnen trainen, zoals we normaal gesproken altijd doen, dát zit er nog niet in.

De eerste training op het kunstgras van DSVP

Even leek het of deze eerste training niet door kon gaan. Tot een uur of twee in de middag kwam de regen met bakken naar beneden. Maar daarna klaarde het op, en besloot Lindsey, hoofdtrainster bij Surprise, om de training door te laten gaan. "Het is eigenlijk best lekker om buiten te trainen", zegt Lindsey. "We hebben dit wel eens eerder gedaan, toen iemand per ongeluk de zaal op slot had gedaan en we er niet in konden. Zolang het weer meespeelt, is het geen probleem". De kinderen genieten er zichtbaar van. Blij elkaar weer te zien na zoveel weken, en blij hun favoriete sport weer opnieuw op te kunnen pakken. Thuis werd er wel geoefend, maar het is toch minder leuk, zo helemaal alleen.

Drie kinderen hadden van de mogelijkheid gebruik gemaakt om mee te trainen en de sport uit te proberen. Onder leiding van Chantal probeerden ze de baton over hun hand te laten zwieren. "Het valt niet mee om de techniek goed uit te leggen als je de kinderen niet zelf mag helpen", vertelt Chantal mij. "Je moet immers de afstand van anderhalve meter aanhouden. Alles komt aan op mondelinge uitleg en de technieken laten zien". Maar dat lukte wel: de kinderen vonden het heel leuk om een uurtje met ons mee te oefenen.

Voorlopig trainen we op deze manier en onder strenge anti-corona regels tot 20 mei. Dat betekent dat de training helaas alleen toegankelijk is voor kinderen en jeugd tot en met 18 jaar. Niet-leden tot en met 18 jaar zijn van harte uitgenodigd om met ons mee te trainen en kennis te maken met deze leuke sport. Dat kan iedere vrijdag tussen 18:00 en 19:00. Hopelijk wordt er ná 20 mei weer meer mogelijk. We houden jullie op de hoogte. En inderdaad: Fijn dat dit weer kan!

Chantal brengt de basis beginselen van het twirlen bij aan drie geinteresseerde meisjes
Geef als eerste een reactie

Surprise hervat voorzichtig de trainingen "Corona-proof"

Gepubliceerd op woensdag 29 april 2020

Vorige week maakte het kabinet bekend dat de regels omtrent buiten sporten voor de jeugd worden versoepeld. Het bestuur en de trainsters van Twirlteam Surprise zijn hiermee meteen aan de slag gegaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor onze tak van sport. En het is gelukt! Mede dankzij de hulp en flexibiliteit van DSVP kunnen we vanaf deze week weer voorzichtig de training voor leden tot en met 18 jaar hervatten.

Aangepast trainen

Dat het geen normale training in oude stijl gaat worden, zal voor niemand een verrassing zijn. De trainingen worden gehouden onder de strenge corona-regels van de regering. Daardoor ook zijn de trainingen alleen nog maar open voor sporters tot en met 18 jaar. De regering heeft voor sporters ouder dan 18 nog geen versoepeling van de regels omtrent sporten aangekondigd. Ook wordt er alleen nog op de vrijdag getraind. Voor de woensdag zoeken we nog naar een passende oplossing. 

En tenslotte, we zullen buiten gaan trainen! Dat is voor onze sport, een typische binnensport, echt iets unieks. We zullen daarbij sterk afhankelijk zijn van het weer, en bij slecht weer de training afgelasten. Want "in tegenstelling tot bijvoorbeeld voetbal en hockey kun je bij regen echt niet twirlen", aldus Marlies, voorzitter van Surprise. "We willen geen gevaarlijke situaties! We zullen iedere trainingsdag tijdig met de leden communiceren of de training door kan gaan, of niet". Deze communicatie zal ook op de site worden geplaatst.

Waar en wanneer?

De trainingen vinden plaats op een veld bij DSVP, en zijn voorlopig geregeld voor de periode tot 20 mei. Daarna bezien we de situatie weer opnieuw. Hopelijk versoepelt het kabinet de regels verder tegen die tijd, waardoor ook de twirlsters van boven de 18 weer aan de trainingen kunnen gaan deelnemen. En we hopelijk weer de zaal bij DSVP in mogen. Of dat gaat gebeuren? We wachten het af! Voorlopig zijn we erg blij dat we weer onze mooie sport kunnen gaan aanbieden aan de jeugdleden. 

Nieuwe kinderen zijn welkom!

Om sporten weer voor alle jongeren mogelijk te maken, is het gedurende de Corona-crisis mogelijk voor niet-leden om gratis mee te trainen. Het kabinet wil dat de gemeenten en sportclubs dat ondersteunen. En Surprise geeft daar graag gehoor aan! Lijkt het je leuk met ons mee te trainen, kom dan gerust naar de training. We hebben tussen 17:30 en 18:30 een uurtje speciaal voor nieuwe kinderen mogelijk gemaakt, onder begeleiding van Chantal. We vangen je vanaf 17:20 op bij het hek van DSVP. Let op, check vóór je komt altijd even op de website of de training doorgaat. Bij verwacht slecht weer zal de training nl. niet door kunnen gaan.

De overkoepelende sportorganisaties hebben een protocol opgesteld voor sporten in Corona-tijd, genaamd "Protocol Verantwoord Sporten". Dit protocol geldt voor sporten bij Surprise en voor sporten op het terrein van DSVP. Het is binnen de club gedeeld met alle vrijwilligers en uiteraard ook met de sporters en de ouders of verzorgers van de sporters. De belangrijkste regels voor sporters en hun ouders of verzorgers zijn door DSVP kort samengevat in dit pamflet:

Geef als eerste een reactie

Surprise annuleert alle trainingen en clubactiviteiten in maart

Gepubliceerd op donderdag 12 maart 2020

Vandaag hebben het RIVM en het kabinet een aantal extra maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het Corona-virus. Deze maatregelen hebben helaas ook gevolgen voor Twirlteam Surprise. De leden ontvingen hierover vandaag een extra nieuwsbrief. Eerder annuleerde de NBTA al de twirl wedstrijden in maart en verplaatste zij het WK Baton Twirling naar een, nu nog onbekende, alternatieve datum later dit jaar.

Aankondiging van 12 maart 2020

Het bestuur van Twirlteam Surprise heeft unaniem besloten om alle trainingen en andere gezamenlijke clubactiviteiten in maart af te gelasten. Dit geldt voor zowel de team- als de solisten trainingen, en ook de Paasactie komt hiermee helaas te vervallen.

Wij volgen hierin het advies van de KNMO, waaronder de NBTA valt. De KNMO adviseert aangesloten verenigingen om alle activiteiten te annuleren in maart, ongeacht het aantal deelnemers aan de activiteit. Dus geen trainingen en geen clubactiviteiten tot en met 6 april.

Wij vinden dit natuurlijk heel erg jammer. Maar wij zien geen andere optie en nemen onze verantwoordelijkheid om, samen met de rest van Nederland, alles te doen wat in onze macht ligt om de Corona-crisis in te dammen. Voor vragen over onze beslissing kun je terecht bij de voorzitter, Marlies.

Zodra er meer nieuws is zullen wij jullie meteen op de hoogte stellen.
Wij wensen iedereen veel gezondheid toe!

Het bestuur van Surprise,

Marlies, Chanina, Erna en Hans

Geef als eerste een reactieSabine Zondag, Pijnacker