- - - By CrazyStat - - -
Twirlteam Surprise

Geslaagd EK 2019 in Italië

Gepubliceerd op donderdag 25 april 2019

Gedurende de afgelopen Paasdagen werd het Europees Kampioenschap Baton Twirling 2019 gehouden. Tijdens het strak georganiseerde toernooi in Lignano Sabbiadoro in Italië wist Twirlteam Surprise drie podiumplaatsen te bemachtigen.

Het EK 2019 in Lignano in enkele flitsen!

Het was warm op het sportpark in Lignano Sabbiadoro, aan de Venetiaanse kust. Tijdens de openingceremonie vielen al enkele deelnemers flauw van de warmte, waaraan zij nog niet gewend waren. Gelukkig keerden ze allemaal snel weer terug in de sporthal. Later in het toernooi ging het er nog heter aan toe maar omdat de deelnemers inmiddels gewend waren aan de Italiaanse zon konden de toeschouwers in de sporthal maar ook de thuisblijvers via de livestream genieten van vier dagen twirling op topniveau. 

Tussen al die kwaliteit hebben de meiden van Surprise zich prima staande gehouden. Als onderdeel van de Nederlandse equipe onder leiding van bondscoach Bibi, die met veel gevoel en passie de meiden van de gehele equipe begeleidde, zetten zij topprestaties neer. Drie podiumplaatsen, waarvan één voor Lindsey Groenendijk, onze hoofdtrainster die hier haar laatste EK mee maakte. Hoewel zij aanvankelijk dacht de finale te zullen missen behaalde ze die toch! En revancheerde zich vervolgens met een derde plek op het podium. Erg goed gedaan!

Maar alle meiden hebben het goed gedaan, we zetten de prestaties van Surprise op een rij:

 • Demi zette een goede 1-baton neer en werd vierde
 • Sabine eindigde met het onderdeel 1-baton op de tweede plek: gefeliciteerd!
 • Sabine werd met haar 2-baton tweede: top!
 • Elise behaalde met haar strut de elfde plaats
 • Iris zette haar strut goed neer en werd zesde 
 • Lindsey eindigde zoals gezegd met strutting op een welverdiende derde plaats 
 • Demi deed mee met dance twirl en werd vijfde
 • En Sabine, ook met dance twirl op ook een vijde plaats! 

Wij zijn heel trots op de prestatie die de meiden van Twirlteam Surprise hebben neergezet! Allemaal gefeliciteerd!! En nu terug naar Nederland... en ons voorbereiden op het WK dat in 2020 in Eindhoven gehouden zal worden. Geen Italiaanse zon aldaar, wel een zeer mooie sportfaciliteit en een nieuw doel om voor te trainen!

Geef als eerste een reactie

Goede prestaties én veel lol in Maarssen

Gepubliceerd op zondag 24 maart 2019

Het was een actief weekend voor de meiden van Twirlteam Surprise. Een aantal leden hadden vandaag hun laatste bondstraining vóór het Europees Kampioenschap, dat tussen 17 en 21 april in Italië gehouden wordt. Tegelijkertijd gaven andere leden 'acte de presence' in Maarssen waar ze hun kunsten aan de jury toonden. En met succes!

Naast het leveren van sportieve prestaties hadden de meiden ook nog tijd om veel plezier te maken met elkaar !

De meiden in Maarssen zetten Twirlteam Surprise daar goed op de kaart. Zó goed, dat er een aantal promoties te verdelen waren. In het bijzonder de promoties voor:

 • Tessa, die met haar 1-baton naar de intermediate opklimt
 • Danique, ook naar de intermediate met haar 2-baton
 • Fleur, die met haar eerste strutting meteen doorstoot naar de beginners
 • En Tessa, met haar dance naar de intermediate!

Goed gedaan meiden! We zijn trots op jullie allemaal. 

Geef als eerste een reactie

Bestuurswissel bij Surprise

Gepubliceerd op dinsdag 12 maart 2019

Op dinsdag 12 maart werd de jaarlijkse ledenvergadering van Twirlteam Surprise gehouden. Terwijl het buiten stormachtig was, verliep de vergadering binnen rustig en blikten we terug op een succesvol jaar. Niet alleen sportief maar ook op andere vlakken werden successen gevierd. Het sluitstuk van de avond was de bestuurswissel: het vorige bestuur trad af en gaf het stokje door aan een nieuw bestuur.

Het vorige en het nieuwe bestuur met van links naar rechts en van boven naar beneden: Joke, Hans van I, Angelique, Erna, Chanina, Melanie, Marlies en Hans V.

Naast de sportieve successen waarover we al eerder rapporteerden op onze site was er het jaarlijkse uitje, dat dit jaar extra groots werd gevierd in verband met het 30 jarig bestaan van de club. Verder veranderden we met succes van de zaterdag naar de vrijdag als trainingsdag, nam Lindsey het hoofdtrainerschap over van Melanie, organiseerden we twee eigen wedstrijden, kreeg de website een facelift en kwamen de leden verschillende keren in actie voor de clubkas. Mede als gevolg daarvan kon ook 2018 met een positief resultaat worden afgesloten.

Daarna was het tijd voor de bestuursverkiezing. Na voor sommige bestuursleden meer dan 20 jaar trouwe dienst in het bestuur van hun geliefde club Surprise was het tijd om de taken over te dragen aan een nieuwe lichting. Het voltallig bestuur trad af en droeg aan de leden een nieuw bestuur voor, waarmee zij de afgelopen tijd al intensief hadden samengewerkt. De leden waren het met de voordracht eens en gaven unaniem hun instemming en daarmee hun vertrouwen aan het nieuwe bestuur. 

Het vorige bestuursteam heeft onder leiding van Joke een mooie club opgebouwd. Een club die financieel gezond is en waar sportiviteit, streven naar succes en gezelligheid hand in hand gaan. Zij geven met vertrouwen maar ook met gemengde gevoelens hun vereniging door aan het nieuwe bestuur, die het afgelopen half jaar al volop betrokken werd bij besturen van de club. Deze samenwerking beleefde afgelopen weeked haar hoogtepunt: de organisatie van onze eigen wedstrijd in Pijnacker was een gezamenlijke inspanning van het oude en het nieuwe bestuur en met de hulp van vele vrijwilligers werd het een groot succes.  

Het nieuwe bestuur bestaat uit Marlies in de functie van voorzitter, Hans V. als penningmeester, Chanina als secretaris en Erna als algemeen bestuurslid. Zij hebben er heel veel zin in en danken Joke en haar team voor al hun opbouwende werk aan Twirlteam Surprise. 

We kijken met vertrouwen naar de toekomst! 

Geef als eerste een reactie

Eigen wedstrijd Surprise: succesvol en gezellig

Gepubliceerd op zondag 10 maart 2019

Ook dit jaar organiseert Surprise zelf twee wedstrijden, de eerste daarvan op 10 maart. Het was de eerste keer dat de organisatie grotendeels in handen was van het nieuwe bestuur, dat komende dinsdag voorgedragen zal worden aan de leden tijdens de jaarlijkse ledenvergadering. Door de inspanningen van de vele vrijwilligers uit de vereniging werd deze wedstrijd een succes, zowel qua sportiviteit als qua organisatie.

Onze wedstrijd was om nog een reden speciaal: de NBTA had deze wedstrijd uitgekozen als verplichte wedstrijd voor de gehele Nederlandse equipe die deelneemt aan het Europees Kampioenschap. Het EK wordt gehouden in Italië, van 17 tot en met 21 april, en ook een aantal leden van Surprise zullen daar vertegenwoordigd zijn. Er was dus heel wat te zien en te beleven voor het publiek, dat de hele dag volop genoten heeft.

Surprise bracht deze keer drie nieuwe teams de vloer op! Het was spannend hoe de teams het zouden doen, na slechts zo’n korte intrain periode, maar wat hebben ze het goed gedaan! 

 • Juvenile Ensemble
 • Juvenile Danceteam
 • Preteen Twirlteam

Het Juvenile Ensemble was voor Myrthe haar aller-aller-eerste wedstrijd deelname! En Fabiënne nam voor het eerst deel aan het onderdeel Strutting. Demi mocht voor de eerste keer haar Dance opvoeren. Erg goed gedaan, meiden! Beide mogen ze de volgende keer uitkomen in de novice klasse.

Zoals iedere thuiswedstrijd worden er bekers uitgereikt aan degene die de hoogste punten behaalde in een categorie. Deze wedstrijd mochten de volgende meiden de prijs in ontvangst nemen:

 • novice: Fleur (Strutting)
 • beginner: Danique (Dance)
 • intermediate: Iekje (2-Baton)
 • advance: Daphne (2-Baton)

Danique behaalde in verhouding de hoogste punten van deze vier categorieën en won hiermee de wisselbeker. Gefeliciteerd Danique !

En natuurlijk feliciteren we iedereen met de resultaten! Alle vrijwilligers hartelijk bedankt voor jullie hulp op de wedstrijd. Het was een fijne start van een nieuw seizoen, een succesvolle en gezellige dag. We kijken vol vertrouwen uit naar het EK en naar onze volgende eigen wedstrijd welke begin september gehouden zal worden.

Geef als eerste een reactie

Surprise sluit NK succesvol af

Gepubliceerd op maandag 14 januari 2019

Ook de tweede dag van het Nederlands Kampioenschap Twirling is succesvol afgesloten door Surprise. Terwijl buiten de regen met bakken uit lucht viel, regende het binnen medailles. En een behoorlijk aantal daarvan waren voor meiden van Surprise !

Onze kampioenen! Van links naar rechts: Sabine, Lindsey, Demi, Kyenne, Elise, en Iris

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd NK. We zijn als vereniging super trots op alle optredens en uitslagen die ook zondag weer in de finales te zien waren.

NEDERLANDS KAMPIOEN is geworden Sabine Mouthaan met 2-Baton Senior !

Demi met 1-Baton Junior > 2e plaats 
Sabine met 1-Baton Senior > 2e plaats 
Demi & Sabine met Duo Senior > 2e plaats 
Iris met Strutting Preteen > 2e plaats 
Demi met Dancetwirl Junior > 2e plaats 
Sabine met Dancetwirl Senior > 2e plaats 
Elise met Strutting Preteen > 3e plaats 
Lindsey met Strutting Senior > 3e plaats 
Kyenne met Strutting Senior > 4e plaats
Dynisa met 1-Baton Junior Intermediate > 7e plaats 
Priscilla met 1-Baton Senior Intermediate > 9e plaats

Ook werd Sabine ALLROUND KAMPIOEN, een eervolle titel. Daarop zijn we dan ook super trots!

Dit houdt in dat zes meiden van Surprise met in totaal acht optredens zich hebben weten te plaatsen voor het Europees Kampioenschap in Italië. Twee van onze leden zijn als reserve toegevoegd aan de Nederlandse equipe op het EK. Het EK zal plaatsvinden in Lignano Sabbiadoro, vlakbij Venetië, van 17 tot en met 21 april (dus met de Paasdagen). 

Iedereen gefeliciteerd met de behaalde resultaten! Jullie mogen trots zijn !

Geef als eerste een reactieSabine Zondag, Pijnacker