- - - By CrazyStat - - -
Twirlteam Surprise

Warme Wedstrijd in Waddinxveen

Gepubliceerd op maandag 24 juni 2019

Afgelopen weekend was Twirlteam Surprise aanwezig op de wedstrijd in Waddinxveen. Het was warm in de sporthal, desondanks zetten de meiden van Surprise prima resultaten neer.

De toppers in Waddinxveen!

Het was voor Symke de eerste keer dat ze mee mocht doen tijdens een wedstrijd en dat heeft ze erg goed gedaan! Het team was blij met haar inzet in het Juvenile Ensemble. 

Aan het einde van de dag, toen het stof was opgetrokken, konden wij de balans van de wedstrijd opmaken:

 • Tessa promoveerde met haar 1-baton van de junior naar de intermediate klasse;
 • Priscilla promoveerde van senior naar advance, ook met haar 1-baton;
 • Het duo Tessa en Elise promoveerde van junior naar intermediate; en
 • Tessa promoveerde nógmaals met haar dancetwirl van de junior naar de intermediate klasse. 

Allemaal top gedaan meiden! 

Maar er is nóg een succes te melden, en dat is van het Preteen Danceteam B. Zij promoveerden naar de intermediate! Een top prestatie waar wij trots op kunnen zijn.

 

Tessa: meermalig promotie in Waddinxveen!

 

Geef als eerste een reactie

Anjeractie 2019

Gepubliceerd op vrijdag 24 mei 2019

Deze week zijn de meiden van Surprise weer langs de deuren gegaan voor de Anjeractie. Samen collecteerden ze voor het goede doel.

De Anjeractie is een jaarlijks terugkerend evenement voor Surprise. Dit jaar speelde het weer gelukkig mee, en veel meiden van de vereniging zetten zich in om geld in te zamelen. Onder het toeziend oog van verschillende ouders, bestuur en trainsters haalden zij geld op voor het goede doel. Het concept van de Anjeractie is dat een deel van de opbrengst ten goede komt aan de vereniging zelf. En dat is ook een uitstekend doel! Dit jaar zal Surprise dat geld in zetten om een verenigings BBQ te organiseren, voor zowel de leden, zwevende leden, ouders en vrijwilligers, om de onderlinge banden ook om de sport heen verder aan te halen.

Geef als eerste een reactie

Geslaagd EK 2019 in Italië

Gepubliceerd op donderdag 25 april 2019

Gedurende de afgelopen Paasdagen werd het Europees Kampioenschap Baton Twirling 2019 gehouden. Tijdens het strak georganiseerde toernooi in Lignano Sabbiadoro in Italië wist Twirlteam Surprise drie podiumplaatsen te bemachtigen.

Het EK 2019 in Lignano in enkele flitsen!

Het was warm op het sportpark in Lignano Sabbiadoro, aan de Venetiaanse kust. Tijdens de openingceremonie vielen al enkele deelnemers flauw van de warmte, waaraan zij nog niet gewend waren. Gelukkig keerden ze allemaal snel weer terug in de sporthal. Later in het toernooi ging het er nog heter aan toe maar omdat de deelnemers inmiddels gewend waren aan de Italiaanse zon konden de toeschouwers in de sporthal maar ook de thuisblijvers via de livestream genieten van vier dagen twirling op topniveau. 

Tussen al die kwaliteit hebben de meiden van Surprise zich prima staande gehouden. Als onderdeel van de Nederlandse equipe onder leiding van bondscoach Bibi, die met veel gevoel en passie de meiden van de gehele equipe begeleidde, zetten zij topprestaties neer. Drie podiumplaatsen, waarvan één voor Lindsey Groenendijk, onze hoofdtrainster die hier haar laatste EK mee maakte. Hoewel zij aanvankelijk dacht de finale te zullen missen behaalde ze die toch! En revancheerde zich vervolgens met een derde plek op het podium. Erg goed gedaan!

Maar alle meiden hebben het goed gedaan, we zetten de prestaties van Surprise op een rij:

 • Demi zette een goede 1-baton neer en werd vierde
 • Sabine eindigde met het onderdeel 1-baton op de tweede plek: gefeliciteerd!
 • Sabine werd met haar 2-baton tweede: top!
 • Elise behaalde met haar strut de elfde plaats
 • Iris zette haar strut goed neer en werd zesde 
 • Lindsey eindigde zoals gezegd met strutting op een welverdiende derde plaats 
 • Demi deed mee met dance twirl en werd vijfde
 • En Sabine, ook met dance twirl op ook een vijde plaats! 

Wij zijn heel trots op de prestatie die de meiden van Twirlteam Surprise hebben neergezet! Allemaal gefeliciteerd!! En nu terug naar Nederland... en ons voorbereiden op het WK dat in 2020 in Eindhoven gehouden zal worden. Geen Italiaanse zon aldaar, wel een zeer mooie sportfaciliteit en een nieuw doel om voor te trainen!

Geef als eerste een reactie

Goede prestaties én veel lol in Maarssen

Gepubliceerd op zondag 24 maart 2019

Het was een actief weekend voor de meiden van Twirlteam Surprise. Een aantal leden hadden vandaag hun laatste bondstraining vóór het Europees Kampioenschap, dat tussen 17 en 21 april in Italië gehouden wordt. Tegelijkertijd gaven andere leden 'acte de presence' in Maarssen waar ze hun kunsten aan de jury toonden. En met succes!

Naast het leveren van sportieve prestaties hadden de meiden ook nog tijd om veel plezier te maken met elkaar !

De meiden in Maarssen zetten Twirlteam Surprise daar goed op de kaart. Zó goed, dat er een aantal promoties te verdelen waren. In het bijzonder de promoties voor:

 • Tessa, die met haar 1-baton naar de intermediate opklimt
 • Danique, ook naar de intermediate met haar 2-baton
 • Fleur, die met haar eerste strutting meteen doorstoot naar de beginners
 • En Tessa, met haar dance naar de intermediate!

Goed gedaan meiden! We zijn trots op jullie allemaal. 

Geef als eerste een reactie

Bestuurswissel bij Surprise

Gepubliceerd op dinsdag 12 maart 2019

Op dinsdag 12 maart werd de jaarlijkse ledenvergadering van Twirlteam Surprise gehouden. Terwijl het buiten stormachtig was, verliep de vergadering binnen rustig en blikten we terug op een succesvol jaar. Niet alleen sportief maar ook op andere vlakken werden successen gevierd. Het sluitstuk van de avond was de bestuurswissel: het vorige bestuur trad af en gaf het stokje door aan een nieuw bestuur.

Het vorige en het nieuwe bestuur met van links naar rechts en van boven naar beneden: Joke, Hans van I, Angelique, Erna, Chanina, Melanie, Marlies en Hans V.

Naast de sportieve successen waarover we al eerder rapporteerden op onze site was er het jaarlijkse uitje, dat dit jaar extra groots werd gevierd in verband met het 30 jarig bestaan van de club. Verder veranderden we met succes van de zaterdag naar de vrijdag als trainingsdag, nam Lindsey het hoofdtrainerschap over van Melanie, organiseerden we twee eigen wedstrijden, kreeg de website een facelift en kwamen de leden verschillende keren in actie voor de clubkas. Mede als gevolg daarvan kon ook 2018 met een positief resultaat worden afgesloten.

Daarna was het tijd voor de bestuursverkiezing. Na voor sommige bestuursleden meer dan 20 jaar trouwe dienst in het bestuur van hun geliefde club Surprise was het tijd om de taken over te dragen aan een nieuwe lichting. Het voltallig bestuur trad af en droeg aan de leden een nieuw bestuur voor, waarmee zij de afgelopen tijd al intensief hadden samengewerkt. De leden waren het met de voordracht eens en gaven unaniem hun instemming en daarmee hun vertrouwen aan het nieuwe bestuur. 

Het vorige bestuursteam heeft onder leiding van Joke een mooie club opgebouwd. Een club die financieel gezond is en waar sportiviteit, streven naar succes en gezelligheid hand in hand gaan. Zij geven met vertrouwen maar ook met gemengde gevoelens hun vereniging door aan het nieuwe bestuur, die het afgelopen half jaar al volop betrokken werd bij besturen van de club. Deze samenwerking beleefde afgelopen weeked haar hoogtepunt: de organisatie van onze eigen wedstrijd in Pijnacker was een gezamenlijke inspanning van het oude en het nieuwe bestuur en met de hulp van vele vrijwilligers werd het een groot succes.  

Het nieuwe bestuur bestaat uit Marlies in de functie van voorzitter, Hans V. als penningmeester, Chanina als secretaris en Erna als algemeen bestuurslid. Zij hebben er heel veel zin in en danken Joke en haar team voor al hun opbouwende werk aan Twirlteam Surprise. 

We kijken met vertrouwen naar de toekomst! 

Geef als eerste een reactieSabine Zondag, Pijnacker