- - - By CrazyStat - - -
Twirlteam Surprise

Fijn dat het weer kan!

Gepubliceerd op zaterdag 2 mei 2020

Fijn dat het weer kan. Dat was de meest gehoorde reactie van leden én ouders nadat Twirlteam Surprise gisteravond haar eerste training na de versoepeling van de corona-maatregelen had gehouden. Het weer speelde gelukkig mee. Want binnen trainen, zoals we normaal gesproken altijd doen, dát zit er nog niet in.

De eerste training op het kunstgras van DSVP

Even leek het of deze eerste training niet door kon gaan. Tot een uur of twee in de middag kwam de regen met bakken naar beneden. Maar daarna klaarde het op, en besloot Lindsey, hoofdtrainster bij Surprise, om de training door te laten gaan. "Het is eigenlijk best lekker om buiten te trainen", zegt Lindsey. "We hebben dit wel eens eerder gedaan, toen iemand per ongeluk de zaal op slot had gedaan en we er niet in konden. Zolang het weer meespeelt, is het geen probleem". De kinderen genieten er zichtbaar van. Blij elkaar weer te zien na zoveel weken, en blij hun favoriete sport weer opnieuw op te kunnen pakken. Thuis werd er wel geoefend, maar het is toch minder leuk, zo helemaal alleen.

Drie kinderen hadden van de mogelijkheid gebruik gemaakt om mee te trainen en de sport uit te proberen. Onder leiding van Chantal probeerden ze de baton over hun hand te laten zwieren. "Het valt niet mee om de techniek goed uit te leggen als je de kinderen niet zelf mag helpen", vertelt Chantal mij. "Je moet immers de afstand van anderhalve meter aanhouden. Alles komt aan op mondelinge uitleg en de technieken laten zien". Maar dat lukte wel: de kinderen vonden het heel leuk om een uurtje met ons mee te oefenen.

Voorlopig trainen we op deze manier en onder strenge anti-corona regels tot 20 mei. Dat betekent dat de training helaas alleen toegankelijk is voor kinderen en jeugd tot en met 18 jaar. Niet-leden tot en met 18 jaar zijn van harte uitgenodigd om met ons mee te trainen en kennis te maken met deze leuke sport. Dat kan iedere vrijdag tussen 18:00 en 19:00. Hopelijk wordt er ná 20 mei weer meer mogelijk. We houden jullie op de hoogte. En inderdaad: Fijn dat dit weer kan!

Chantal brengt de basis beginselen van het twirlen bij aan drie geinteresseerde meisjes
Geef als eerste een reactie

Surprise hervat voorzichtig de trainingen "Corona-proof"

Gepubliceerd op woensdag 29 april 2020

Vorige week maakte het kabinet bekend dat de regels omtrent buiten sporten voor de jeugd worden versoepeld. Het bestuur en de trainsters van Twirlteam Surprise zijn hiermee meteen aan de slag gegaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor onze tak van sport. En het is gelukt! Mede dankzij de hulp en flexibiliteit van DSVP kunnen we vanaf deze week weer voorzichtig de training voor leden tot en met 18 jaar hervatten.

Aangepast trainen

Dat het geen normale training in oude stijl gaat worden, zal voor niemand een verrassing zijn. De trainingen worden gehouden onder de strenge corona-regels van de regering. Daardoor ook zijn de trainingen alleen nog maar open voor sporters tot en met 18 jaar. De regering heeft voor sporters ouder dan 18 nog geen versoepeling van de regels omtrent sporten aangekondigd. Ook wordt er alleen nog op de vrijdag getraind. Voor de woensdag zoeken we nog naar een passende oplossing. 

En tenslotte, we zullen buiten gaan trainen! Dat is voor onze sport, een typische binnensport, echt iets unieks. We zullen daarbij sterk afhankelijk zijn van het weer, en bij slecht weer de training afgelasten. Want "in tegenstelling tot bijvoorbeeld voetbal en hockey kun je bij regen echt niet twirlen", aldus Marlies, voorzitter van Surprise. "We willen geen gevaarlijke situaties! We zullen iedere trainingsdag tijdig met de leden communiceren of de training door kan gaan, of niet". Deze communicatie zal ook op de site worden geplaatst.

Waar en wanneer?

De trainingen vinden plaats op een veld bij DSVP, en zijn voorlopig geregeld voor de periode tot 20 mei. Daarna bezien we de situatie weer opnieuw. Hopelijk versoepelt het kabinet de regels verder tegen die tijd, waardoor ook de twirlsters van boven de 18 weer aan de trainingen kunnen gaan deelnemen. En we hopelijk weer de zaal bij DSVP in mogen. Of dat gaat gebeuren? We wachten het af! Voorlopig zijn we erg blij dat we weer onze mooie sport kunnen gaan aanbieden aan de jeugdleden. 

Nieuwe kinderen zijn welkom!

Om sporten weer voor alle jongeren mogelijk te maken, is het gedurende de Corona-crisis mogelijk voor niet-leden om gratis mee te trainen. Het kabinet wil dat de gemeenten en sportclubs dat ondersteunen. En Surprise geeft daar graag gehoor aan! Lijkt het je leuk met ons mee te trainen, kom dan gerust naar de training. We hebben tussen 17:30 en 18:30 een uurtje speciaal voor nieuwe kinderen mogelijk gemaakt, onder begeleiding van Chantal. We vangen je vanaf 17:20 op bij het hek van DSVP. Let op, check vóór je komt altijd even op de website of de training doorgaat. Bij verwacht slecht weer zal de training nl. niet door kunnen gaan.

De overkoepelende sportorganisaties hebben een protocol opgesteld voor sporten in Corona-tijd, genaamd "Protocol Verantwoord Sporten". Dit protocol geldt voor sporten bij Surprise en voor sporten op het terrein van DSVP. Het is binnen de club gedeeld met alle vrijwilligers en uiteraard ook met de sporters en de ouders of verzorgers van de sporters. De belangrijkste regels voor sporters en hun ouders of verzorgers zijn door DSVP kort samengevat in dit pamflet:

Geef als eerste een reactie

Surprise annuleert alle trainingen en clubactiviteiten in maart

Gepubliceerd op donderdag 12 maart 2020

Vandaag hebben het RIVM en het kabinet een aantal extra maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het Corona-virus. Deze maatregelen hebben helaas ook gevolgen voor Twirlteam Surprise. De leden ontvingen hierover vandaag een extra nieuwsbrief. Eerder annuleerde de NBTA al de twirl wedstrijden in maart en verplaatste zij het WK Baton Twirling naar een, nu nog onbekende, alternatieve datum later dit jaar.

Aankondiging van 12 maart 2020

Het bestuur van Twirlteam Surprise heeft unaniem besloten om alle trainingen en andere gezamenlijke clubactiviteiten in maart af te gelasten. Dit geldt voor zowel de team- als de solisten trainingen, en ook de Paasactie komt hiermee helaas te vervallen.

Wij volgen hierin het advies van de KNMO, waaronder de NBTA valt. De KNMO adviseert aangesloten verenigingen om alle activiteiten te annuleren in maart, ongeacht het aantal deelnemers aan de activiteit. Dus geen trainingen en geen clubactiviteiten tot en met 6 april.

Wij vinden dit natuurlijk heel erg jammer. Maar wij zien geen andere optie en nemen onze verantwoordelijkheid om, samen met de rest van Nederland, alles te doen wat in onze macht ligt om de Corona-crisis in te dammen. Voor vragen over onze beslissing kun je terecht bij de voorzitter, Marlies.

Zodra er meer nieuws is zullen wij jullie meteen op de hoogte stellen.
Wij wensen iedereen veel gezondheid toe!

Het bestuur van Surprise,

Marlies, Chanina, Erna en Hans

Geef als eerste een reactie

Nederlandse Kampioenschappen Baton Twirling in Almere

Gepubliceerd op woensdag 15 januari 2020

Twirlteam Surprise was er ook deze keer weer bij: de Nederlandse Kampioenschappen Baton Twirling in het Topsportcentrum in Almere. Met een sterke delegatie teams, ensembles, duos én solisten streden we mee om de prijzen. De tegenstand was sterk, maar men kon niet om ons heen: het NK was wederom een succes voor Surprise!

Onze kampioenen en reservisten! Van links naar rechts: Fabienne, Sabine, Elise, Tessa, Iekje en Iris (helaas ontbreekt Dynisa op de foto)

Surprise dong mee naar de prijzen in zowel de Intermediate als de Kampioensklassen. Voor de kampioensklasse geldt dat de drie winnaars van ieder onderdeel in deze klasse zich kwalificeren voor het Wereld Kampioenschap, dat in april in Eindhoven gehouden zal worden. En diegene met de vierde plaats mag mee met de Nederlandse equipe als reserve.

In de kampioensklasse werd Sabine Nederlands Kampioen met 2-baton senior en tweede met 1-baton en haar dance-twirl, beide ook senior. Bovendien eindigde ze als derde met strutting senior. Hiermee heeft ze zich voor al deze onderdelen gekwalificeerd voor het WK. 

Iris komt uit in de preteen kampioensklasse en werd met haar strutting Nederlands Kampioen en gaat dus naar het WK. Met haar dance-twirl plaatste ze zich als vierde waarmee ze reserve voor het WK is.

Iekje werd vierde met 2-baton preteen in de kampioensklasse, waarmee ze zich reserve voor het WK mag noemen, en werd bovendien vijfde met 1-baton en achtste met haar dance-twirl, ook in de preteen klasse. 

Iris en Iekje kwalificeerden zich samen als preteen duo in de kampioensklasse voor het WK met een eerste plaats!

Fabienne, ook een kampioentje in de kampioensklasse, werd vierde met haar strutting in de juvenile klasse en is dus reserve voor het WK. Met haar dance-twirl eindigde ze als dertiende in de lijst.

Maar ook in de intermediate klasse scoorden we goed! Deze klasse komt niet uit op het WK maar behoort met hun plaatsing op het NK natuurlijk wel tot de besten van ons land.

Tessa, Iris en Elise werden met hun ensemble B verdiend Nederlands Kampioen!

Dynisa sleepte de bronzenplak in de wacht met haar dance-twirl junior en werd vierde met haar 1-baton.

Elise wist de hoogste plaats op het podium te bereiken met haar strutting en mag zich Nederlands Kampioen strutting in de junior klasse noemen.

Iedereen heeft een super presentatie gegeven en de naam van Twirlteam Surprise goed hoog gehouden! Allemaal gefeliciteerd met jullie prestaties!

En dan nog dit ..... we gaven niet alleen op de twirling onderdelen acte de presence. Want dit keer stonden er ook drie meiden van Surprise in het Pompon team. In 2018 veroverde Nederland de eerste plaats en werd Wereld Kampioen Pompon. Dit jaar zet de NBTA Nederland alles op alles om op het komende Wereld Kampioenschap in Eindhoven die titel weer te pakken. Met als thema Drag Queens vragen ze in een spectaculaire show aandacht voor de LHBTI-gemeenschap. We wensen Dynisa, Tessa en Elise, die namens Surprise een plaats in het Pompon team hebben, maar natuurlijk ook alle andere meiden van vele verenigingen, heel veel succes toe!  

Lees hier meer over de Wereld Kampioenschappen Baton Twirling in Eindhoven, 8 tot en met 12 april 2020

Geef als eerste een reactie

Prettige feestdagen!

Gepubliceerd op zaterdag 21 december 2019

Geef als eerste een reactieSabine Zondag, Pijnacker