- - - By CrazyStat - - -
Twirlteam Surprise

Twirling is een showsport waarin gewerkt wordt met de baton tijdens gymnastiek- en dansoefeningen op ritmische muziek, zowel in teams als solistisch. Behalve behendigheid met de baton zijn lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en artistieke expressie belangrijke elementen. Twirling wordt vaak verward met majorette maar is een andere sport.
Meer over twirling •  Nieuwsgierig? Lid worden?

Promotie voor het ensemble

Gepubliceerd op zondag 10 september 2017

Yeah .. het ensemble is gepromoveerd. Veel plezier in de intermediate meiden

Tessa, Iris en Elise

Geef als eerste een reactie    

Surprise-uitje 2017

Gepubliceerd op dinsdag 29 augustus 2017

Zondag was ons jaarlijkse Surprise uitje. Het was een geslaagde dag voor groot en klein.

Bekijk het filmpje van de dag via facebook !

Geef als eerste een reactie    

Workshop van top twirler Tihomir Bendjela bij Surprise

Gepubliceerd op zaterdag 20 mei 2017

Tihomir Bendjela, wat een top twirler! En hij was bij ons... Het was enorm leuk en inspirerend om met hem te werken.

Thank you Tihomir, you're great!

Geef als eerste een reactie    

Succesvol Ek In Kroatië

Gepubliceerd op dinsdag 2 mei 2017

Van twaalf tot en met zestien april jl. vond het Europees Kampioenschap Twirling plaats in Poreç te Kroatië. Zeven leden van Twirlteam Surprise wisten zich eerder dit jaar te plaatsen voor dit grote internationele evenement waar jaarlijks zo'n dertien landen aan deel nemen.

Bij het onderdeel Super-X-Strut, waar lenigheid en souplesse een grote rol spelen, kwam de Nootdorpse Iris Westerveld uit in de juvenile (de jongste leeftijdscategorie). Zij wist zich met haar routine te plaatsen voor de finales waarin zij uiteindelijk een mooie achtste plaats behaalde.
Bij de junioren wisten de Nootdorpse Mandy Smits en Kyenne Groenendijk zich op dit onderdeel ook te plaatsen voor de finale. Mandy behaalde een tweede plaats en Kyenne een zevende plaats. Sabine Mouthaan wist een mooie vierde plaats te bemachtigen.
Ook mag zij zich Europees Kampioen noemen op de onderdelen 1-baton en 2-baton. Bij deze onderdelen draait het vooral om de baton, de stok waarmee de meiden draaien. Deze behoort continue in beweging te blijven.
Bij het onderdeel dancetwirl, waarbij dans in combinatie met de baton een vereiste is, behaalde Sabine een tweede plaats.
In de senioren dancetwirl behaalde de Pijnackerse Lindsey Driessen de finale en mocht zich daar prijzen met een achtste plaats. Ook Lindsey deed mee met het onderdeel 1-baton waarbij zij een zevende plaats behaalde.
Rebecca Bouman en Daphne van Helden deden mee met het pomponteam van Nederland. Zij behaalden de hoogste trede van het podium en mogen zichzelf ook Europees Kampioen noemen.

Volgend jaar zal het Wereld Kampioenschap twirlen plaats vinden in Noorwegen. Een reden voor de leden van Twirlteam Surprise om de prestaties vast te houden en keihard te trainen voor dit volgende, nog grotere internationale evenement.

Bent u benieuwd naar onze sport? Zondag 25 juni organiseert Twirlteam Surprise (de gehele dag) een wedstrijd in sporthal De Viergang. Komt u een kijkje nemen?

Geef als eerste een reactie    

Promotie Iris, Tessa, Elise, Dione en Dilana

Gepubliceerd op donderdag 30 maart 2017

Met trots presenteren wij de leden die recent gepromoveerd zijn!

Geef als eerste een reactie