- - - By CrazyStat - - -
Twirlteam Surprise

Leden

De sport "Baton-Twirling" vindt haar oorsprong op de Samoa-eilanden en is ontwikkeld uit 'n vechtsport, waarbij men ingewikkelde bewegingen maakte met stokken die men batons noemde. Eén en ander werd verder ontwikkeld en ging steeds meer de sportieve kant op. Doordat het twirlen ingevoerd werd bij de leider van een "Marchingband", die met zijn dirigeerstok enkele twirls uitvoerde, ontstond de majorette, waaruit later het huidige twirlen ontstond. 

Het huidige twirlen is een showsport waarin, kort gezegd, gewerkt wordt met de baton tijdens gymnastiek- en dansoefeningen op ritmische muziek. Dit gebeurd zowel in teams als solistisch. Naast behendigheid met de baton zijn lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en artistieke expressie belangrijke elementen. Twirling wordt vaak verward met majorette maar is een andere sport: twirling is ontstaan uit majorette.

Twirlteam Surprise richt zich op alle vormen van twirlen maar vooral op twirlen in teamverband en de gezamenlijke beleving van de sport. Onze leden twirlen in duos, trios of grotere teams, welke ingedeeld worden naar leeftijdscategorie (peewee, preteen, senior etc) en klasse (beginner, intermediate, advance, etc). Teams kunnen ook een diversiteit van leeftijdscategorieën en klassen kennen. Dit zijn de zgn. large-teams, waarin de jongste leden samen met de meer ervaren leden een gezamenlijke twirl uitvoeren: het is een favoriet van veel toeschouwers.

Twirlteam Surprise faciliteert ook het solistisch twirlen. Solisten kunnen bij ons van onze trainingslocatie gebruik maken. Veel leden kiezen hiervoor en voeren een solistische twirl uit, in diverse categoriën.

Kijk eens door de foto's die wij regelmatig publiceren van wedstrijden en trainingen, en je ziet hoeveel plezier onze leden in hun sport hebben!

Meer over twirling •  Nieuwsgierig? Lid worden?