Jaarlijks twirl-uitje weer groot feest!

Gepubliceerd op vrijdag 25 september 2020

Op 19 september zijn de meiden van Twirlteam Surprise met elkaar weg geweest tijdens het jaarlijkse Twirl-uitje. Met spelletjes, een dans-workshop, en knutselen, was het weer zeer geslaagde dag uit met elkaar. Een verslag van één van de moeders die mee gingen....

De dag begon rond 12:30 uur op het Stanislascollege, krakeelpolderweg in Delft. Toen alle meiden gearriveerd waren hebben we de groep in tweeën gesplitst. De meiden van 12 jaar en jonger zijn met Lieke naar de aula gegaan en daar hebben ze een workshop moderne dans gekregen. Eerst beginnen met opwarm oefeningen, gevolgd door een aantal moves en uiteindelijk hebben ze een stukje choreografie aangeleerd gekregen. Na ruim een uur intensief bezig te zijn geweest met dans, mochten deze meiden even pauze houden.

De meiden van 13 jaar en ouder hebben zich in deze tijd kostelijk vermaakt met allerlei spellen buiten. Het moordspel van de Lama's, bal gooien en levend memory.

Rond 14:00 was het tijd om te ruilen. De oudere meiden gingen aan de slag met de dansworkshop. In het begin nog een beetje onwennig en giechelen, maar Lieke had mooie uitdagingen voor ze in petto. Een grond oefening van zeester naar opgerold balletje, open en dicht, naar je buik draaien, weer terug naar je rug, over je schouder een rol naar achteren. De buikspieren waren wakker geschut. Ook deze meiden kregen een een stuk choreografie aangeleerd. Een aantal minuten een mooie dans met elkaar en de trainsters deden net zo goed mee.

Toen de jongere meiden bijgetrokken waren, hebben zij buiten spelletjes gedaan. Levend memorie, bal gooien en nog wat gezelschapspellen.
Na ruim een uur was het tijd om te laten zien aan elkaar wat ze geleerd hadden tijdens de workshop. Wat hebben alle meiden hun best gedaan tijdens de workshop en de "opvoering" en daardoor veel geleerd!

Na een beweeglijke 1ste deel van de dag, was het tijd om te knutselen. De meiden hebben voor de najaar actie potjes en kerstballen gepimpt tot een kerst waxinelichtje en een bijpassende kerstbal. De glitter zat soms letterlijk in het gezicht. Ze zijn allemaal heel aandachtig en serieus bezig geweest en er zijn mooie creaties uit voortgekomen mede dankzij de leuke stickers die Petra had gemaakt. Een feestje om straks op je kersttafel te hebben staan.Etenstijd! Een aantal vaders, zussen en moeders hadden heerlijke pannenkoeken gebakken. Deze smaakte zo goed, dat ze zo goed als allemaal op zijn gegaan. Bedankt voor het bakken, namens de meiden!

Nu de meiden weer energie hadden opgedaan, was het tijd voor de 6 kamp. In groepjes gingen ze tegen elkaar verschillende spellen doen. Een vliegend tapijt, met z'n drieën op een paar latten, zaklopen waarbij de zakken aan elkaar zaten, een grote ringband naar de overkant lopen en tot slot met z'n 3en in een broek waarvan de broekspijpen aan elkaar genaaid zaten. Teamwork en overleg met elkaar was hiervoor nodig. Maar wat is er ook weer hard gelachen met en om elkaar.Om het feest compleet te maken was er ook nog een lekker toetje die Chelsea en Debby hebben gemaakt. Chocolade brokken met M&M's, koekjes en spekjes en een heerlijke cakejes met een toef crème erop.

De meiden waren niet te stoppen, dus daarom nog met z'n allen levend memorie gespeeld. Per tweetal een te gekke move verzinnen. En dat heeft iedereen geweten! Rond 8 uur was het tijd om elkaar gedag te zeggen. Ik weet zeker dat de moeders in ieder geval erg genoten hebben van hoe de meiden met elkaar heel veel lol hebben gehad.

Meiden en moeders, bedankt voor deze geslaagde dag!

Geef als eerste een reactie
In onze privacyverklaring kun je lezen hoe we je persoonsgegevens verwerken.

Je kunt deze HTML tags gebruiken: <a><br><strong><b><em><i><blockquote><code><ul><ol><li><del>
Bijvoorbeeld: <b>deze tekst is vet!</b> om de tekst vet te maken: <b>deze tekst is vet!</b>
CAPTCHA Image
Niet duidelijk? Genereer een ander plaatje

Neem de in het plaatje afgebeelde tekens over in het tekstveldSabine Zondag, Pijnacker