Nederlandse Kampioenschappen Baton Twirling in Almere

Gepubliceerd op woensdag 15 januari 2020

Twirlteam Surprise was er ook deze keer weer bij: de Nederlandse Kampioenschappen Baton Twirling in het Topsportcentrum in Almere. Met een sterke delegatie teams, ensembles, duos én solisten streden we mee om de prijzen. De tegenstand was sterk, maar men kon niet om ons heen: het NK was wederom een succes voor Surprise!

Onze kampioenen en reservisten! Van links naar rechts: Fabienne, Sabine, Elise, Tessa, Iekje en Iris (helaas ontbreekt Dynisa op de foto)

Surprise dong mee naar de prijzen in zowel de Intermediate als de Kampioensklassen. Voor de kampioensklasse geldt dat de drie winnaars van ieder onderdeel in deze klasse zich kwalificeren voor het Wereld Kampioenschap, dat in april in Eindhoven gehouden zal worden. En diegene met de vierde plaats mag mee met de Nederlandse equipe als reserve.

In de kampioensklasse werd Sabine Nederlands Kampioen met 2-baton senior en tweede met 1-baton en haar dance-twirl, beide ook senior. Bovendien eindigde ze als derde met strutting senior. Hiermee heeft ze zich voor al deze onderdelen gekwalificeerd voor het WK. 

Iris komt uit in de preteen kampioensklasse en werd met haar strutting Nederlands Kampioen en gaat dus naar het WK. Met haar dance-twirl plaatste ze zich als vierde waarmee ze reserve voor het WK is.

Iekje werd vierde met 2-baton preteen in de kampioensklasse, waarmee ze zich reserve voor het WK mag noemen, en werd bovendien vijfde met 1-baton en achtste met haar dance-twirl, ook in de preteen klasse. 

Iris en Iekje kwalificeerden zich samen als preteen duo in de kampioensklasse voor het WK met een eerste plaats!

Fabienne, ook een kampioentje in de kampioensklasse, werd vierde met haar strutting in de juvenile klasse en is dus reserve voor het WK. Met haar dance-twirl eindigde ze als dertiende in de lijst.

Maar ook in de intermediate klasse scoorden we goed! Deze klasse komt niet uit op het WK maar behoort met hun plaatsing op het NK natuurlijk wel tot de besten van ons land.

Tessa, Iris en Elise werden met hun ensemble B verdiend Nederlands Kampioen!

Dynisa sleepte de bronzenplak in de wacht met haar dance-twirl junior en werd vierde met haar 1-baton.

Elise wist de hoogste plaats op het podium te bereiken met haar strutting en mag zich Nederlands Kampioen strutting in de junior klasse noemen.

Iedereen heeft een super presentatie gegeven en de naam van Twirlteam Surprise goed hoog gehouden! Allemaal gefeliciteerd met jullie prestaties!

En dan nog dit ..... we gaven niet alleen op de twirling onderdelen acte de presence. Want dit keer stonden er ook drie meiden van Surprise in het Pompon team. In 2018 veroverde Nederland de eerste plaats en werd Wereld Kampioen Pompon. Dit jaar zet de NBTA Nederland alles op alles om op het komende Wereld Kampioenschap in Eindhoven die titel weer te pakken. Met als thema Drag Queens vragen ze in een spectaculaire show aandacht voor de LHBTI-gemeenschap. We wensen Dynisa, Tessa en Elise, die namens Surprise een plaats in het Pompon team hebben, maar natuurlijk ook alle andere meiden van vele verenigingen, heel veel succes toe!  

Lees hier meer over de Wereld Kampioenschappen Baton Twirling in Eindhoven, 8 tot en met 12 april 2020

Geef als eerste een reactie
In onze privacyverklaring kun je lezen hoe we je persoonsgegevens verwerken.

Je kunt deze HTML tags gebruiken: <a><br><strong><b><em><i><blockquote><code><ul><ol><li><del>
Bijvoorbeeld: <b>deze tekst is vet!</b> om de tekst vet te maken: <b>deze tekst is vet!</b>
CAPTCHA Image
Niet duidelijk? Genereer een ander plaatje

Neem de in het plaatje afgebeelde tekens over in het tekstveldSabine Zondag, Pijnacker