Succesvol Ek In Kroatië

Gepubliceerd op dinsdag 2 mei 2017

Van twaalf tot en met zestien april jl. vond het Europees Kampioenschap Twirling plaats in Poreç te Kroatië. Zeven leden van Twirlteam Surprise wisten zich eerder dit jaar te plaatsen voor dit grote internationele evenement waar jaarlijks zo'n dertien landen aan deel nemen.

Bij het onderdeel Super-X-Strut, waar lenigheid en souplesse een grote rol spelen, kwam de Nootdorpse Iris Westerveld uit in de juvenile (de jongste leeftijdscategorie). Zij wist zich met haar routine te plaatsen voor de finales waarin zij uiteindelijk een mooie achtste plaats behaalde.
Bij de junioren wisten de Nootdorpse Mandy Smits en Kyenne Groenendijk zich op dit onderdeel ook te plaatsen voor de finale. Mandy behaalde een tweede plaats en Kyenne een zevende plaats. Sabine Mouthaan wist een mooie vierde plaats te bemachtigen.
Ook mag zij zich Europees Kampioen noemen op de onderdelen 1-baton en 2-baton. Bij deze onderdelen draait het vooral om de baton, de stok waarmee de meiden draaien. Deze behoort continue in beweging te blijven.
Bij het onderdeel dancetwirl, waarbij dans in combinatie met de baton een vereiste is, behaalde Sabine een tweede plaats.
In de senioren dancetwirl behaalde de Pijnackerse Lindsey Driessen de finale en mocht zich daar prijzen met een achtste plaats. Ook Lindsey deed mee met het onderdeel 1-baton waarbij zij een zevende plaats behaalde.
Rebecca Bouman en Daphne van Helden deden mee met het pomponteam van Nederland. Zij behaalden de hoogste trede van het podium en mogen zichzelf ook Europees Kampioen noemen.

Volgend jaar zal het Wereld Kampioenschap twirlen plaats vinden in Noorwegen. Een reden voor de leden van Twirlteam Surprise om de prestaties vast te houden en keihard te trainen voor dit volgende, nog grotere internationale evenement.

Bent u benieuwd naar onze sport? Zondag 25 juni organiseert Twirlteam Surprise (de gehele dag) een wedstrijd in sporthal De Viergang. Komt u een kijkje nemen?

Geef als eerste een reactie


Je kunt deze HTML tags gebruiken: <a><br><strong><b><em><i><blockquote><code><ul><ol><li><del>
Bijvoorbeeld: <b>deze tekst is vet!</b> om de tekst vet te maken: deze tekst is vet!


CAPTCHA Image
Ander plaatje